چطور رول دارچینی درست کنیم؟
به گزارش قالب وبلاگ ها، با این قسمت از آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ همراه باشید تا طرز تهیه رول دارچینی که یکی از شیرینی های محبوب دنیاست را به شما آموزش دهیم.
رول یا نان دارچینی نوعی شیرینی خوشمزه است که در اصل به سوئد و مهد شیرینی های خوشمزه یعنی دانمارک تعلق دارد. این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در اوایل قرن 20 وقتی که دارچین از آسیا به اروپا رسید تهیه شد.
در دانمارک به این شیرنی های زیبا حلزون های دارچینی می گویند و معمولا آن را همراه با قهوه یا شیر سرو می نمایند. این شیرینی سنتی در سوئد به اندازه ای محبوب است که در این کشور هر سال 4 اکتبر را به عنوان روز رول دارچینی جشن می گیرند.
اندازه رول دارچینی متغییر است؛ سایز کوچک آن حدود 5 سانتی متر قطر دارد و سایز عظیم آن حدود 10 سانتی متر. این شیرینی های خوشمزه را می توان به عنوان صبحانه یا عصرانه همراه با قهوه، چای یا شیر میل کردن و لذت برد.
مواد لازم برای رول دارچینی
- آرد نان لواش یا فانتزی: 5 پیمانه
- مایه خمیر: 2.5 قاشق چای خوری
- شیر ولرم: 2 پیمانه
- شکر: یک سوم پیمانه
- روغن مایع: یک سوم پیمانه
- کره: 100 گرم
- دارچین: 3 قاشق چای خوری
- نمک: 1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای مغز نان
- شکر قهوه ای: 2 قاشق غذاخوری
- شکر سفید: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه رول دارچینی
1.
برای آغاز مایه خمیر، روغن مایع و یک سوم پیمانه شکر سفید را با شیر ولرم مخلوط کنید تا جایی که مایه خمیر و شکر حل شوند. 10 دقیقه این ترکیب را به حال خود بگذارید تا خمیر مایه فعال گردد. فراوری اندکی حرارت و ایجاد حباب های کوچک نشان می دهد که خمیر مایه فعال شده است.
وقتی خمیر مایه فعال شد نمک و آرد را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد و منسجم گردد. بسیار مهم است که آرد را یکجا اضافه نکنید؛ میزان جذب رطوبت آردها باهم متفاوت است و ممکن است به همه آرد نیاز نداشته نباشید.
2.
میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت 15 دقیقه روی آن ورز دهید، تا جایی که حالت کش دار و لطیف پیدا کند. اگر رطوبت خمیر زیاد بود و به دست شما می چسبید، با احتیاط و کم کم دوباره به آن آرد اضافه کنید.
خمیر ورز داده شده را داخل ظرفی که از قبل چرب کردید قرار دهید. روی ظرف را سلفون بکشید، یک دستمال تمیز بیندازید و در جای گرمی بگذارید. اجازه دهید خمیر برای مدت 1 الی 2 ساعت استراحت کند و حجم آن دوبرابر گردد.
3.
برای آماده کردن مغز رول دارچینی، کره ای را که هم دمای محیط شده است با دارچین، 2 قاشق غذاخوری شکر سفید و 2 قاشق غذاخوری روغن قهوه ای مخلوط کنید. اگر شکر قهوه ای نداشتید می توانید به جای آن هم از شکر سفید بهره ببرید.
4.
بعد از این که خمیر استراحت کرد و حجم آن حدود 2 برابر قبل شد، 5 دقیقه دیگر آن را ورز دهید تا حباب های میان آن از بین برود و پف آن گرفته گردد.
خمیر را به 2 چانه مساوی تقسیم کنید. چانه اول را مانند تصویر باز کنید، نیمی از ترکیب دارچین و شکر را روی آن بمالید و به حالت رول بپیچید.
5.
بعد از رول کردن خمیر، آن را به یاری یک نخ با فاصله های 3 سانتی متری برش بزنید.
6.
چانه دیگر خمیر را مانند چانه اول روی میز کار پهن کنید، مایه دارچین و شکر را روی آن بمالید و رول کنید. حالا مانند تصویر سمت چپ یک برش عمودی روی آن بزنید و سپس مانند تصویر سمت راست آن را بپیچید.
7.
کاغذ روغنی را با روغن جامد چرب کنید، کف ظرف پخت قرار دهید و شیرینی ها را روی آن بگذارید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به آن 30 دقیقه استراحت دهید تا نان ها کمی دیگر پف کند.
در این فاصله فر را روشن کنید تا کاملا گرم گردد.
8.
بعد از این که زمان استراحت دوم هم تمام شد، یک تخم مرغ را با نصف پیمانه شیر مخلوط کنید و با قلمو به آرامی روی نان ها بمالید. سپس نان ها را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 الی 30 دقیقه بپزید.
چطور نان فانتزی صبحانه درست کنیم؟
چطور دونات درست کنیم؟
منبع: دیجیکالا مگ