طرز تهیه گوش فیل خانگی با دوغ
به گزارش قالب وبلاگ ها، شاید اولین سؤالی که بعد از شنیدن گوش فیل با دوغ به فکر تان برسد این باشد که مگر می گردد شیرینی را با دوغ خورد؟ شاید هم از شنیدن نام این خوراکی در کنار هم حس چندان خوبی بهتان دست ندهد. اما زود قضاوت نکنید! بعد از خوردن گوش فیل با دوغ نعنایی، نه تنها شیفته این طعم تازه می شوید، بلکه مطمئن باشید آن را به دوستانتان هم توصیه می کنید. امروز می خواهیم طرز تهیه گوش فیل خانگی را به روش سنتی اصفهانی آموزش دهیم. این خوراکی خوشمزه را می توانید به عنوان دسر بعد از صرف غذا آن را سرو کنید.
ترکیب گوش فیل با دوغ یکی از دسرهای سنتی شهر اصفهان است که در سراسر ایران هواداران زیای دارد. در برخی از شیرینی فروشی ها به آن برگ بید هم گفته می گردد. در ایام ماه رمضان بازار زولبیا، بامیه و البته گوش فیل داغ است. اما اگر چندان به روغن و نحوه پخت شیرینی های بیرون اطمینان ندارید، می توانید خودتان در منزل دست به کار شوید. حتی می توانید گوش فیل ها را به میزان دلخواهتان شیرین کنید تا خیلی هم غیررژیمی نباشد.
مواد لازم برای تهیه گوش فیل
- آرد سفید قنادی 200 گرم
- ماست سون کم چرب کاله خرید آنلاین دو قاشق غذاخوری
- آب یک لیوان
- شکر دو لیوان
- تخم مرغ یک عدد
- شیر کم چرب کاله خرید آنلاین یک فنجان سرخالی
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- روغن جامد دو قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر یک ونیم قاشق چای خوری
- آبلیمو یک قاشق چای خوری
- زعفران دم نموده یک قاشق غذاخوری
- دوغ سون کاله (برای سرو) خرید آنلاین دو لیوان
طرز تهیه گوش فیل
مرحله اول
برای تهیه این شیرینی خوشمزه، ابتدا اندازهی آب را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر داخل آب حل گردد. با حل شدن شکر و به قل خوردن آن شربت شما آماده است. بهتر است شربت را هم نزنید تا کمی غلیظ گردد.
مرحله دوم
بعد از به جوش آمدن آب و شکر، گلاب، آبلیمو و زعفران را اضافه کنید. اجازه دهید مواد حدود سه دقیقه روی حرارت بمانند سپس شعله را خاموش کنید. کمی صبر کنید تا شربت شما کاملا سرد گردد. بعد از آماده کردن شربت سراغ تهیه مواد گوش فیل بروید.
مرحله سوم
در این مرحله، تخم مرغ را داخل یک کاسه بشکنید. شیر و روغن را به آن اضافه نموده و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. پس از آن، ماست، بیکینگ پودر و دو قاشق از شربتی که آماده نموده اید را به موادتان اضافه کنید. آن ها را خوب هم بزنید. حین هم زدن، آرام آرام آرد را هم اضافه کنید. آنقدر به هم زدن ادامه بدهید تا خمیر شکل بگیرد. به میزان ای باید آرد اضافه گردد که خمیر از حالت شل در بیاید و به دست نچسبد. بعد از آن که، خمیر را جمع کنید و داخل یک کاسه قرار دهید. روی آن را سلفون بکشید و به مدت دو ساعت در محیطی گرم قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله چهارم
بعد از حدود دو ساعت که خمیر استراحت کرد، داخل یک قابلمه کوچک اندازهی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. تا زمانی که روغن داغ گردد، در این فاصله خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و روی تخته آشپزی قرار دهید. به یاری وردنه آن را پهن کنید تا اگر هوا داخل آن است خارج گردد. این نکته را از قلم نیاندازید که خمیر را نباید بیش از حد پهن کنید تا نازک نگردد. خمیر نازک دیگر پف نمی نماید.
مرحله پنجم
بعد از پهن کردن خمیر، آن را به صورت نوارهایی دو سانتی متری برش دهید. از سمت دیگر به صورت موربی هم برش بزنید تا تکه های خمیر لوزی شکل شوند. خمیر گوش فیل ها را داخل روغن بریزد تا سرخ شوند. بعد از این که یک طرف آن ها طلایی شد، برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
مرحله ششم
بعد از آن که گوش فیل ها خوب سرخ شدند، آن ها را از روغن خارج کنید و بلافاصله داخل شربت بریزید. بعد از چند ثانیه آن ها را داخل یک سبد قرار دهید تا شهد اضافی شان خارج گردد.
فوت و فن های طرز تهیه گوش فیل
- اضافه کردن گلوکز به شربت باعث می گردد که شربت براق گردد.
- غلظت شربتی که تهیه می کنید باید کمی رقیق تر از عسل باشد.
- اگر به جای آبلیمو از جوهر لیمو استفاده کنیدT شربت شکرک نمی زند.
- اندازه مواد لازم این دستورالعمل به شما حدود 700 گرم گوش فیل می دهد.
- یکی از دلایل پف نکردن گوش فیل، استفاده بیش از حد آرد است. همواره آرد را کم کم اضافه کنید تا زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبد.
- همانطور که می دانید گوش فیل معروف ترین شیرینی اصفهان است. نکته ای که این شیرینی را متمایز می نماید خوردن آن با دوغ است که می توانید آن را کنار گوش فیل سرو کنید.