دستور تهیه شله ماهی؛ طعمی از دریای جنوب

به گزارش قالب وبلاگ ها، شله ماهی یا آش ماهی یکی از غذا های خوشمزه سنتی جنوب ایران است، در صورتی که ماهی تازه در دسترس نداشتید می توانید از کنسرو تن ماهی برای تهیه این آش خوشمزه و مقوی بهره ببرید. در این مطلب شما را با چند دستور تهیه شله ماهی خوشمزه آشنا می کنیم.

دستور تهیه شله ماهی؛ طعمی از دریای جنوب

شله ماهی یا آش ماهی یکی از آش های سنتی و اصیل بوشهر و لارستان فارس است که کمتر شناخته شده است، این آش خوشمزه و مقوی معمولا در روز های سرد بارانی تهیه می گردد. اضافه شدن ماهی به این آش باعث شده که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و انواع ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین و امگا 3 لازم برای بدن را تامین کند.

در صورتی که ماهی تازه در دسترس ندارید یا با طعم ماهی میانه خوبی ندارید می توانید این آش خوشمزه را با تن ماهی درست کنید.

شله ماهی بوشهری

مواد لازم

طرز تهیه

سبزی ها را پاک کنید، بشویید و آبکش کنید تا آبش برود سپس ساطوری کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. سبزی را اضافه نموده تفت دهید تا آبش کشیده گردد. ماهی را بشویید و به چند قسمت تقسیم کنید و به مود اضافه نموده، تفت دهید تا طلایی گردد.

3 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و نیم ساعت بپزید. ماهی را از قابلمه خارج نموده و تیغ ها و پوستش را جدا کنید و به میزان دلخواه خرد کنید. بلغور را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم آش بپزد. هر از گاهی آش را هم بزنید تا نگردد.

بعد از نیم ساعت دوباره ماهی ها را به آش اضافه کنید و صبر کنید به غلظت مناسب برسد. برای تزئین روی آش ماهی بوشهری می توانید از پیازداغ بهره ببرید. بهتر است برای تهیه آش ماهی بوشهری از ماهی های بدون تیغ یا کم تیغ مثل ماهی شیر، هامور، جش، سنگسر و سرخود استفاده نمایید.

سیر را پوره کنید و به همراه فلفل تند، ادویه، پودر لیمو عمانی و نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.

شله ماهی لاری

مواد لازم برای 2 نفر

طرز تهیه

پیاز ها را خلالی خرد کنید و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید. نصف پیاز داغ را به همراه 5 - 6 لیوان آب در یک قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. نمک و فلفل سیاه را و بلغور گندم را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نگردد.

شعله را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا بلغور گندم بپزد، هر از گاهی قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. ترب را خرد نموده اضافه کنید.

ماهی را با آب و کمی زردچوبه و نمک بخار پز کنید سپس تیغ های ماهی را بگیرید و گوشت ماهی را با پیازداغی که کنار گذاشته بودید، تفت دهید و زمانی که شله آماده شد به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا جا بیوفتد و غلیظ گردد. شله ماهی لاری را می توانید به همراه نارنج و سبزی سرو نمایید.

شله ماهی تن

مواد لازم

طرز تهیه

لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید، سپس به همراه 3 لیوان آب بپزید تا نرم گردد. بلغور ها را پاک کنید و بشویید. سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و دارچین و لیمو عمانی را با هم بکوبید و به همراه پیاز و سبزی خورد شده دوباره کمی بکوبید به قابلمه لوبیا اضافه کنید.

بقیه آب را اضافه کنید و زمانی که به جوش آمد بلغور ها را اضافه نمایید و هم بزنید. درقابلمه را بگذازید و اجازه دهید 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزد، ولی مرتب هم بزنید که ته نگیرد. تن ماهی را اضافه نموده مخلوط کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم 15 دقیقه دم بکشد.

منبع: بیتوته

منبع: فرارو

به "دستور تهیه شله ماهی؛ طعمی از دریای جنوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور تهیه شله ماهی؛ طعمی از دریای جنوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید