طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی اصل با تمام رازهای خوشمزگی
به گزارش قالب وبلاگ ها، سوسیس بندری یکی از ساندویچ های ایرانی است که خاستگاهش به استان های جنوبی برمی گردد. این غذا به علت طعم فوق العاده لذیذی که داشته بعدها از جنوب کشور به شهرهای دیگر منتقل شد و امروزه به یکی از محبوب ترین ساندویچ ها تبدیل شده است. سوسیس بندری اصیل با ترکیبی از سوسیس، پیاز و مقداری ادویه درست می گردد، اما در بعضی رستوران ها مواد دیگری مانند قارچ و پنیر خلال شده به آن اضافه می گردد. قبلا طرز تهیه سوسیس بندری با سیب زمینی را به شما آموزش داده بودیم و این بار می خواهیم طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی اصل را مرور کنیم.
مواد لازم جهت تهیه سوسیس بندری آبادانی
- سوسیس 4 عدد
- پیاز (بزرگ) 3 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- سس کچاپ 1 قاشق غذاخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر ½ قاشق چایخوری
- پودر پیاز 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی
1. آماده کردن پیاز و سوسیس
برای درست کردن سوسیس بندری خوشمزه، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و خرد کنید.
سپس سوسیس ها را به مقدار های استاندارد (نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک) خرد کنید. برای پختن سوسیس و پیاز ایرانی مانند ساندویچ های نوستالژیک، بهتر است سوسیس ها را به شکل اریب خرد کنید.
2. سرخ کردن پیاز
حالا در این مرحله از طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پیاز کاملا نرم گردد.
نکته: پیاز را زیاد تفت ندهید چون خشک می گردد.
3. سرخ کردن سوسیس
پیاز را از ماهیتابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. سرخ کردن سوسیس اختیاری است. می توانید آن ها را هم بجوشانید و هم سرخ کنید. اگر می خواهید سوسیس ها را سرخ کنید باید مدت کوتاهی روی حرارت زیاد این کار را انجام دهید چون اگر سوسیس ها را با حرارت کم به مدت طولانی تفت دهید سوسیس های سوسیس بندری آبادانی شما خوب نرم نمی شوند.
4. مخلوط کردن پیاز، رب و ادویه ها
وقتی سوسیس خوب پخت یا سرخ شد آن ها را از ماهیتابه خارج نموده و کنار بگذارید. بعد رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در تابه ای حاوی پیاز بریزید سپس تابه را روی حرارت بگذارید و رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته گردد.
بعد از این که رب گوجه فرنگی خوب سرخ شد، سس کچاپ و پودر گوجه فرنگی، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا مواد مخلوط شوند.
5. تهیه سس بندری سوسیس
برای تهیه سس سوسیس بندری یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید و مخلوط کنید سپس سوسیس را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید سوسیس ها بپزند. بعد از اینکه سوسیس بندری پخت، حرارت را کم کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر غذا بپزد. غذای شما آماده است.
حالا سوسیس بندری آبادانی را با نان باگت، نوشابه و مخلفات دلخواه مانند سبزی تازه یا ترشی سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی و فوت و فن تهیه سوسیس بندری
درست کردن سوسیس بندری آبادانی کار آسانی است اما دانستن نکات و فوت و فن سوسیس بندری می تواند به شما یاری کند یک سوسیس بندری خاص خودتان داشته باشید.
ادویه کاری، ادویه اصلی سوسیس بندری
ادویه کاری یکی از ادویه هایی است که به سوسیس بندری اضافه می گردد تا طعم فوق العاده ای به این غذا بدهد. در صورت تمایل می توانید هنگام اضافه کردن نمک و فلفل به این غذا میزانی چاشنی کاری هم اضافه کنید. اصولا در تهیه ساندویچ سوسیس بندری از فلفل، ادویه و سس های بسیار تند استفاده می گردد. اما اینکه چقدر تند باشد بستگی به ذائقه شما دارد.
انواع روش پخت سوسیس بندری
افزودن سیب زمینی به سوسیس بندری اختیاری است. واقعیت این است که اضافه کردن سیب زمینی به سوسیس بندری باعث می گردد طعم و مزه سوسیس تحت الشعاع قرار بگیرد. بنابراین اگر دنبال سوسیس بندری اصل هستید بهتر است سیب زمینی استفاده نکنید. هر چند همانطور که احتمالا دیده باشید ریختن فلفل دلمه ای با گوجه فرنگی، سیر و ادویه ها هم کاری رایج است.
استفاده از گوجه فرنگی خرد شده به جای رب
می توانید برای تهیه سوسیس بندری آبادانی به جای رب از گوجه فرنگی خرد شده بهره ببرید، اما بهتر است قبل از افزودن آن به مواد، خوب گوجه ها را بپزید.
منبع: کتاب کاله