دهه 60 با وجود مسائل مالی زیاد تمایل به فرزندآوری 3 برابر امروز بود ، عامل اصلی فرهنگی است

به گزارش قالب وبلاگ ها، یک کارشناس جمعیت شناسی گفت: ما در دهه شصت با کلی از مسائل مالی روبرو بودیم اما بیش از 3 برابر تمایل به فرزندآوری کنونی را مادران آن برهه داشتند و لزوما وضع مالی بهتر منجر به فرزندآوری بیشتر نمی گردد.

دهه 60 با وجود مسائل مالی زیاد تمایل به فرزندآوری 3 برابر امروز بود ، عامل اصلی فرهنگی است

حسین مروتی جمعیت شناس و عضو کمیته مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی کشور در تبادل نظر با خبرنگار گروه اجتماعی قالب وبلاگ ها، اظهار کرد: ما 85 میلیون نفر جمعیت داریم و مسئله اصلی جمعیت کشور تعداد کم جمعیت ما نیست.

وی افزود: هر چند کشور ما بنابر مطالعاتی که در حوزه جمعیت اجرا شده است، ظرفیت جمعیت بیشتری را دارد اما این 85 میلیون نفر جمعیت کمی نیست و جمعیت خوبی به شمار میرود.

این جمعیت شناس بعلاوه توضیح داد: مسئله ای که درباره جمعیت ایران وجود دارد، بحث ساختار سنی جمعیت است و متاسفانه بر اثر سیاستهای کنترل جمعیت و مسائل متعددی که مثل تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی و تغییر فرهنگ باروری وجود داشته است، مشکل ایجاد شده است.

مروتی در ادامه یادآور شد: در کشور ما تعداد فرزندی که زنان در میانه سنین باروری به جهان می آورند، به شدت کاهش پیدا نموده است و از بیش از 6 فرزند در دهه 60 در حال حاضر به 2 فرزند رسیده است.

وی تاکید نمود: مسئله فوق باعث شده است که با سرعت خیلی زیادی جمعیت ما به سمت مرزهای سالخوردگی حرکت کند و در آینده جمعیت پیری را داشته باشیم و این خطر فوق العاده بزرگی محسوب می گردد و عواقب متعددی در بخشهای مختلف زندگی برای ما در پی خواهد داشت.

عضو کمیته مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی کشور افزود: در حیطه حاکمیت مسائل امنیتی، عدم رسیدن به توسعه و پیشرفت مطلوب و بعلاوه کاهش رشد مالی و کمبود نیروی کار را در پی خواهد داشت.

مروتی در ادامه اعلام کرد: در حیطه فردی و خانواده هم افرادی که به سن سالمندی و سالخوردگی برسد حتی در خانواده خود کسی را ندارند که از آن ها حمایت کند و از مزیت فرزند عصای پیری که قبلا در فرهنگ ما وجود داشته است، بی بهره می ماند و مسائل متعددی را در خانواده و جامعه ایجاد می نماید.

وی یادآور شد: 2 دیدگاه نسبت به مسئله بحران جمعیت در کشور ما وجود دارد و گفته می گردد که یکی از آن ها مربوط به مسائل مالی است و معتقدند که اگر مسائل مالی مردم حل گردد خودشان بیشتر به فرزندآوری رغبت پیدا می نمایند امابه نظر نمی رسد که اینگونه باشد زیرا در حال حاضر هم افراد ثروتمند جامعه تمایل به فرزندآوری کمتری دارند.

عضو کمیته مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی کشور بعلاوه توضیح داد:در همه شهرهای کشور مردم بالا شهر نسبت به مردم پایین شهر تمایل کمتری به داشتن فرزند نشان می دهند و به عنوان مثال گیلان و مازندران که بیشترین عایدی سرانه را و کمترین مقدار فرزندآوری را دارند.

مروتی افزود: استان سیستان و بلوچستان کمترین عایدی سرانه کشور را دارد و مردم آن تمایل بیشتری به فرزندآوری داشته و البته بیشترین تعداد فرزند را هم دارند.

وی تاکید نمود: ما در دهه شصت با کلی از مسائل مالی روبرو بودیم اما بیش از 3 برابر تمایل به فرزندآوری کنونی را مادران آن برهه داشتند و لزوما وضع مالی بهتر منجر به فرزندآوری بیشتر نمی گردد.

این جمعیت شناس بعلاوه توضیح داد: بیشترین عامل عدم تمایل به فرزندآوری مربوط به مسائل فرهنگی است و فرهنگ سازی تنها به معنای رسانه و کار هنری انجام دادن نیست.

مروتی افزود: مشوقهای مالی در جامعه بیشتر اثر فرهنگی دارد تا اینکه به لحاظ مالی اثر داشته باشد و این مشوقها یک دلگرمی در خانواده ایجاد می نمایند و یاری می نمایند که با افزایش باروری همراه باشد.

کد ویدیو

دانلود

فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "دهه 60 با وجود مسائل مالی زیاد تمایل به فرزندآوری 3 برابر امروز بود ، عامل اصلی فرهنگی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دهه 60 با وجود مسائل مالی زیاد تمایل به فرزندآوری 3 برابر امروز بود ، عامل اصلی فرهنگی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید