اولویت ما تقویت اقتصاد هنر و کسب بازارهای جهانی است
به گزارش قالب وبلاگ ها به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بعد از ظهر چهارشنبه(31 شهریورماه) در دیداری صمیمانه با هنرمندان تجسمی که در تالار وحدت برگزار گردید، ضمن قدردانی از هنرمندانی که دغدغه ها و مسائل حرفه خود را بیان می نمایند، گفت: بنده در درجه اول معلم دانشگاه هستم و همواره کوشش نموده ام گوش شنوا داشته و در عین حال گفت وگو کنم و پاسخ بدهم و فضای صمیمانه را در همه فعالیت های خود ایجاد کنم.
وی یادآور شد: امشب دغدغه های هنرمندان را شنیدم و بعضی سوء تفاهم های به وجود آمده، موجب احساس نگرانی نزد ایشان شده است. به اسم فردی که حدود 23 سال در حوزه های مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار نموده ام، معتقدم عمده اظهارات عزیزان کاملا دقیق بود. با بعضی از دوستانی که امشب صحبت کردند پیش از این در شورای هنر به اسم نماینده صدا و سیما از نزدیک جلسه داشتم و با موضوعات مطرح شده بیگانه نیستم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید نمود: گفت و گو با اصحاب فرهنگ و هنر و شنیدن دغدغه های آن ها ادامه خواهد داشت، در او لین انتصاب های خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای شالویی را که در گذشته مدیرکلی هنرهای تجسمی را در سابقه خود دارند ، به اسم مدیرکل حوزه وزارتی و امین خود انتخاب کردم و هدف من از این انتخاب تجربه ایشان در حوزه های متنوع فرهنگ از جمله هنرهای تجسمی بود.
اسماعیلی یادآور شد: من چهار سال پیش رو را فرصتی برای کار کردن می دانم و کوشش می کنیم حوزه فرهنگ و هنر را به صندلی اصلی خود بازگردانیم.
وی با بیان اینکه اولویت اول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاری به حوزه فرهنگ و هنر به خاطر آسیب های ناشی از کرونا است، گفت: خوشبختانه رییس جمهور محترم اعطای تسهیلات ویژه بدون پیچیدگی های اداری برای اصحاب فرهنگ و هنر را پذیرفتند. از آن جا که فعالیت های هنری اجتماع محور است، کرونا موجب تعلیق و رکود بیشتر فعالیت های هنری شده است و باید تدابیری برای برون رفت از این شرایط اندیشید. در سال گذشته مجموع رقمی که برای یاری به هنرمندان جذب شده بود چیزی حدود 10 میلیارد تومان بود که در همین دو هفته اخیر و با دستور رییس محترم جمهور و فارغ از بعضی فرآیندهای مرسوم یاری خوبی جذب شده است و به زودی به اسم یاری های بلاعوض با سود بسیار پایین به وسیله صندوق اعتباری هنر در اختیار هنرمندان قرار می گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در بحث های اقتصاد فرهنگ نظرات خوبی مطرح شد و یکی از اولویت های اصلی ما هم کار در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر است، در اصل وظیفه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت اقتصاد هنر است.
اسماعیلی اعلام نمود: ما در هنر و اقتصاد هنر ظرفیت های بسیار زیادی داریم و همانطور که می دانید جزو کشورهای مطرح و صاحب صندلی بالا در فراوری آثار هنری هستیم و از این رو در بخش اقتصاد هنر هم باید به این رتبه برسیم و کوشش ما براین است که بازارهای بین المللی را به دست بیاوریم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از حوزه های پر اهمیت برای ما سازمان فرهنگ و ارتباطات است و ما توقع نداریم رایزن های فرهنگی ما تنها بنشینند و کارهایی را از دور انجام دهند، ماموریت های اصلی آنها توسعه اقتصاد هنر خواهد بود و از این رو کسانی را به اسم رایزن فرهنگی اعزام خواهیم کرد که صاحب ایده و تجربه در این کار باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کار رایزن های فرهنگی را نباید تنها به برگزاری چند نمایشگاه و اجراهای هنری در خارج از کشور تنزل داد، بلکه رایزن های فرهنگی باید برای کشور آورده داشته باشند و از این استعداد و ظرفیت عظیم باید استفاده کرد، این یک مزیت مطلق و نه نسبی برای کشور است به این معنا که باید از این فضا برای ایجاد اشتغال و کار مالی در حوزه هنر بهره برد.
اسماعیلی اعلام کرد: در دولت سیزدهم از ابتدا در پی این هستیم که به جای وعده دادن که بعضا مردم اطلاعی هم از عملیاتی شدن آن ها ندارند، بیشتر از اقدامات سخن بگوییم و به لطف خدا خواهیم دید که در همه حوزه ها اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
اسماعیلی با اشاره به این که در مورد اقدام برای توسعه فرهنگ ایرانی به صورت ریز برنامه ریزی های عملیاتی، گروهی زیر نظر وی مشغول آنالیز و برنامه ریزی هستند، گفت: با این وجود وظایف حمایتی خود را به صورت کامل دنبال می کنیم و باید یک کار نمونه در اقتصاد هنر را رقم بزنیم.
وی در سرانجام گفت: همه دغدغده هایی که مطرح شد نیازمند پاسخ است و به سمت حل آنها خواهیم رفت. در هر حوزه به صورت تخصصی جلسات و کارهای عملیاتی خواهیم داشت و بنده گوش شنوا برای شما و دست و پایی برای اقدام به این شنیده ها خواهم بود. امیدوارم در این فرصت چهارساله بتوانیم خادمان خوبی باشیم.
یادآور می گردد نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هنرمندان تجسمی به میزبانی بنیاد رودکی در محوطه تالار وحدت برگزار گردید.
در این نشست با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری، سیدمجید پوراحمدی مشاور وزیر و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، هادی مظفری مدیرکل امور تجسمی و احسان آقایی مدیرموزه هنرهای معاصر، جمعی از هنرمندان تجسمی به بیان دیدگاه ها، دغدغه ها و نظرات خود پرداختند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ابتدای این نشست به بیان گزارشی از فعالیت های این معاونت در حوزه هنرهای تجسمی پرداخت.
وی هنرهای تجسمی را مادر و آفرینشگر هنرها خواند و گفت: هنرهای تجسمی مجموعه عظیم و نجیب و گسترده ای از هنرهایی به عمر انسان است و هنرمندانی خلاق و اثرگذار دارد.
حسینی گفت: در ابتدای دوره مسئولیتم هنگامی که به اسناد هنرهای مختلف رجوع می کردیم، سندی درباره هنرهای تجسمی نبود که این رویه اصلاح شد و در این چهار سال در تمام متون تنظیم شده، هنرهای تجسمی در مطالعات و برنامه ریزی ها در صندلی خود معرفی شدند چرا که این هنر مزیت جدی و قابل رقابت کشور ما در عرصه جهانی است.
وی به سهم 39 تا 44 درصدی هنرهای تجسمی کشورمان در بازار منطقه اشاره نمود و گفت: در میان 10 نام هنرمندان پرمخاطب خاورمیانه هم نام 4 هنرمند از ایران می درخشد.
حسینی در تشریح فعالیت های معاونت امور هنری در دوره مسئولیت به 8 فصل شامل بهبود ساختارها و روش ها، خدمات هوشمندسازی و بهره برداری از فناوری های نوین، یاری به فراوری محتوا، بازسازی بناها و ابنیه، توجه به ظرفیت استان ها، برگزاری رویدادها و مشارکت در برنامه ها، توسعه کسب و کارهای هنری و اقدامات در قبال کرونا اشاره نمود.
وی بعلاوه گفت: در این حوزه 8 دستورالعمل و شیوه نامه تدوین شد و به پاره ای از تکالیفی که مدت ها اجرا نمی شد پرداخته شد. بعلاوه 5 سامانه برخط برای خدمات دهی اجرا و بیش از 50 اسم کتاب در حوزه هنرهای تجسمی تدوین شد. در این دوره 700 اثر به موزه هنرهای تجسمی افزوده و 650 اثر هم بازسازی و بازسازی شد.
حسینی بعلاوه به فعالیت های اجرا شده در استان ها و تاسیس هنرستان ها پرداخت و به نقش ارزنده هنرمندان هنرهای تجسمی در دوره همه گیری کرونا اشاره نمود.
بهزاد اژدری رئیس انجمن هنرمندان سفالگر، جواد بختیاری هنرمند خوشنویس، طاهر شیخ الحکمایی هنرمند مجسمه ساز، احمد عربانی هنرمند کارتونیست، مرتضی گودرزی دیباج مدرس دانشگاه و پژوهشگر هنر، محمد علی رجبی مدرس دانشگاه و پژوهشگر هنر، محبوبه کاظمی بنیان گذار حراج باران، ایرج میرزاعلیخانی هنرمند گرافیست، پریسا پهلوان عضو هیئت مدیره انجمن گالری داران، احمد وکیلی مدرس هنر و نقاش، عارف براتی خوشنویس و عباس مشهدی زاده هنرمند نقاش در این ملاقات صمیمانه در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان دیدگاه های خود پرداختد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران