حفظ سلامت در سفر ، چه طور به غذای محلی هر منطقه اعتماد کنیم؟

به گزارش قالب وبلاگ ها، خوردن غذای سالم و حفظ سلامت در سفر، یکی از مهم ترین نکات در یک مسافرت است. چه دسته جمعی سفر کنیم و چه به تنهایی، باید به فکر حفظ سلامت خود در سفر باشیم و خوردن غذای سالم را فراموش نکنیم. برترین راه و ایده برای این که بتوانیم در سفر یا تور طبیعت گردی، خودمان را ایمن نگه داریم، اعتماد به غذای محلی هر منطقه است با توجه به این که غذای سنتی ایرانی و محلی هم کم نیست. خوردن غذای محلی در سفر، نه تنها به حفظ سلامت یاری می نماید، بلکه به کیفیت سفر شما هم اضافه می نماید.

حفظ سلامت در سفر ، چه طور به غذای محلی هر منطقه اعتماد کنیم؟

خوردن غذای محلی برای حفظ سلامتی

اگر جزو آن دسته از گردشگرانی نیستید که برای غذا سفر می نمایند، اما می توانید از این روش برای حفظ سلامت خودتان هم که شده بهره ببرید. به هیجان جواب مثبت بدهید و به این فکر کنید که می توانید با هر غذای محلی، یک چالش تازه را امتحان کنید. مردم بومی با خوردن همین غذای محلی است که در برابر بیماری ها و شرایط آب و هوایی محل زندگی، از خودشان محافظت می نمایند. با این حال، تعادلی بین خوردن غذای محلی و غذای سالم معمول زندگی تان ایجاد کنید تا شکمتان این چالش را پس نزند. ممکن است غذایی که در خانه تان می پزید، غذای سالم تری از دیگر کشورها و منطقه ها نباشد، اما چون بدن شما به آن عادت نموده است، واکنشی به آن نشان نمی دهد. در مقابل، ممکن است یک غذای محلی ساده دستگاه هاضمه شما را به چالش بکشد و کمی به مشکل بخورید. یکی از مسائلی که ممکن است در سفر به آن دچار شوید هم همین است. یعنی باکتری هایی که در غذای محلی مردم بومی وجود دارند، باعث می شوند که مزاج شما به هم بریزد و دل درد به سراغتان بیاید. بیماری معروفی که به آن معده مسافر هم می گویند! معروف ترین بیماری هایی که به معده مسافر معروفند و عامل غذایی دارند، شامل سالمونولیسیس که به باکتری ماهی قزل آلا یا سالمون گفته می گردد، عفونت اشریشیا کلای و نورو ویروس اشاره نموده. پس بهتر است قبل از سفر، وب سایت سازمان های سلامت غذا را ببینید و جستجو کنید تا از بیماری های خاص هر منطقه و معده مسافر آن آگاهی پیدا کنید! بعلاوه مواظب حصبه و هپاتیت در منطقه ها مختلف باشید و به حفظ سلامت در سفر خود اهمیت بدهید.

خوردنی ها و نوشیدنی های ممنوع!

یکی از مهم ترین و شایع ترین دلایل بیماری های گوارشی در سفر، خوردن مخلوط آب و یخ است. مخصوصاً در فصل های گرم سال، از این کار اجتناب کنید که دچار اسهال شدیدی خواهید شد. برای داشتن غذای سالم، دقت داشته باشید که بشقاب های گوشت سرد، پنیر، غذاهایی که در بوفه ها سرو می شوند، سس های مایونز بسته بندی نشده و... همگی منابع اصلی بیماری های مرتبط با باکتری ها هستند. با این که خوردن ماهی و غذاهای دریایی خیلی لذت بخش است، اما این غذاها به ایجاد مسائل روده ای معروفیت دارند. ماهی ها به راحتی ممکن است به وسیله منابع متفاوتی آلوده شوند. معمولاً در این بین ماهی های کوچک تر، سالم تر هم هستند. توصیه می کنیم که اجزای داخلی ماهی ها و موجودات حلزونی دریا مانند صدف دوکپه ای، حلزون خوراکی و صدف های دیگر خودداری کنید. به ستاره های رستوران نگاه نکنید، به معده چالش برانگیز خودتان نگاه کنید که توان هضم این همه باکتری را ندارد. محصولات محلی پاستوریزه نشده هم سرشار از باکتری هستند. با این که مردم بومی به راحتی از مواد غذای محلی خود استفاده می نمایند و مسئله ای ندارند، اما این حجم از باکتری برای معده مسافر چندان مناسب نیست. حتماً به برچسب پاستوریزه بودن مواد دقت کنید. شیرهایی که در قوطی قرار دارند، سلامت بیشتری دارند. خوردن آجیل های مختلف در سفر، منعی ندارد و انتخاب مناسبی به حساب می آیند و غذای سالم به شمار می روند. قهوه و چای هم به این علت که جوشانده شده اند، بی ضرر هستند. اما اگر شیر درون آنها ریخته شده بود، از خوردنش امتناع کنید که احتمال وجود باکتری در آن زیاد است! خامه های درون بسته بندی، در صورت پاستوریزه بودن مسئله ای ندارند! در کشورهای در حال توسعه، بهتر است از قانون زیر تبعیت کنید: آن را بپز، بشور، پوستش را بکن یا اصلاً فراموشش کن. احتمال این که غذاهای تازه به میکروب یا عوامل درون هوا آلوده شده باشند، کمتر است. غذاهای خام مثل سالاد، میوه و سبزی که پوست ندارند، می توانند بیماری زا باشند. اگر می توانید پوست میوه را بکنید، می توانید به آن اعتماد کنید! بهتر است از سس ها، ادویه ها مانند مایونز و کچاپ و تزئیناتی که روی سالادها هستند، از مواد بسته بندی شده بهره ببرید.به غذای محلی پخته شده یا نیمه پخته می توان اعتماد کرد. برای حفظ سلامت خود، حتماً این غذاها را به صورت گرم نوش جان کنید تا میکروب کمتری را دریافت نمایید! مخصوصاً ساندویچ هایی که سبزیجات نپخته در آن زیاد است و همین طور تخم مرغ عسلی!

غذای بیرون سالم است!؟

دستفروش ها و دکه های فروش غذای محلی، ممکن است بسیار هوس انگیز باشند و ریسک خوردن آنها را به جان خریداری کنید. بهتر است اگر قصد خوردن این نوع غذای محلی را دارید، برای حفظ سلامت آن را داغ میل کنید. قبل از این که سفارش بدهید هم به کیوسک و بهداشت محل فروش غذا دقت کنید. غذای سالم در یک دکه کثیف پخته نمی گردد! اگر هم شلوغ باشد، راحت تر می توانید به آن اعتماد کنید، زیرا مشتری محلی بیشتر یعنی حفظ سلامت بیشتر در هنگام پخت غذا! در رستوران ها برای حفظ سلامت خود در سفر، به این دقت کنید که آیا به اندازه کافی شلوغ هست، غذاهایشان از مواد تر و تازه و تمیز تهیه می گردد؟ و آیا آشپزها به حفظ سلامت غذا دقت دارند؟ در صورت سفر به کشورهایی که زبان آن آشنایی ندارید، حتماً یک کتاب سفری آموزش زبان با خود همراه داشته باشید. مخصوصاً کلمات و جملات پرکاربرد را در این مکان ها بهره ببرید تا مسئله ای برای سلامت خود در سفر ایجاد نکنید! یک پیشنهاد بسیار مهم این که قبل از این که غذای محلی را نوش جان کنید، بهتر است دست هایتان را بشویید. شما با دست هایتان قرار است غذا را آماده یا نوش جان کنید.

حفظ سلامت افراد آسیب پذیر در سفر

سیستم ایمنی ضعیف یکی از دلایل مهمی است که باعث می گردد در سفر دچار بیماری شویم. در این بین افراد مسن و خانم های باردار، بیشترین احتمال بیماری را دارند و باید مراقبت بیشتری برای حفظ سلامت در سفر داشته باشند. خوردن غذای سالم را نباید به علت سفرهای طولانی و روزهای خسته نماینده فراموش کنید و برترین راه حفظ تعادل است. احتمال این که چند روز بگذرد و شما منظم غذا خوردن از دستتان در برود زیاد است و بعد از چند روز و با کاهش قدرت ایمنی بدن، آسیب پذیرتر می شوید. یک رژیم غذایی متعادل در سفر خود داشته باشید که در آنها گوشت و مواد پروتئینی را بتوانید از تخم مرغ، آجیل، عدس و گیاهان پروتئینی به دست بیاورید. بعلاوه میوه ها و سبزیجاتی که پوست آنها جدا می گردد را در سبد غذایی روزانه تان قرار دهید. برای حفظ سلامت در سفر خودتون هم نان و غلات را هم نباید فراموش کنید و از مایعات و آب سالم هم به اندازه کافی بنوشید. خوردن قرص های مکمل دارویی مانند قرص های ویتامین و تقویت نماینده، به شما در حفظ سلامت در سفر یاری می نماید. نوشیدنی های ورزشی و میان وعده های مقوی هم به کارتان خواهند آمد. برای گیاه خواران هم سفر کردن می تواند سخت باشد. مخصوصاً در فهرست غذایی رستوران های کشورهای آمریکای جنوبی، گوشت پایه اصلی تمام غذاها به شمار می رود. از رستوران هایی که غذای مخصوص گیاهخواران ندارند استفاده نکنید تا اندازه پروتئین بدنتان پایین نیاید. با این حال، ممکن است از گارسون بخواهید که غذای گیاهخواری به شما بدهد، اما یک پاستا که در آب گوشت پخته شده را روی میزتان بگذارد. یا حتی سوپ ها هم می توانند با همین روش پخته و تهیه شوند و شما را دچار سو هاضمه نمایند. اگر می خواهید گیاه خواری تان را حفظ کنید، می توانید خودتان مواد غذایی را تهیه و آشپزی کنید. به غذاها و مواد غذایی که به آن حساسیت دارید دقت کنید. یا اگر رژیم خاصی را دنبال می کنید، به اندازه کالری و قند غذاها و دسرهایی که ارائه می دهند، توجه داشته باشید. حتی می توانید کتاب راهنمای سفر با خود داشته باشید تا بتوانید درک بهتری از منوهای خارجی داشته باشید. این موضوع در خصوص خرید از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها هم صدق می نماید. سفر خوبی را برایتان آرزو می کنیم!

منبع: همگردی

به "حفظ سلامت در سفر ، چه طور به غذای محلی هر منطقه اعتماد کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حفظ سلامت در سفر ، چه طور به غذای محلی هر منطقه اعتماد کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید