تصویب کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق نمایانگر اقبال نمایندگان به بودجه ای بدتر از برجام است
به گزارش قالب وبلاگ ها، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی اصفهان در نامه ای به نمایندگان مردم استان در مجلس خاطرنشان کرد که تصویب کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق نمایانگر اقبال نمایندگان به بودجه ای بدتر از برجام است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه قالب وبلاگ ها، دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی اصفهان (آرمان) در نامه ای به نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی نقد هایی را نسبت به لایحه بودجه 1400 که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده، مطرح کردند.
در این نامه آمده است:
مجلس یازدهم شورای اسلامی با شعارهایی، چون انقلابی گری و شفافیت شروع به کار کرد. یکی از مهم ترین بزنگاه ها برای سنجش شعار های انتخاباتی، که تاثیر مستقیمی بر آینده کشور نیز خواهد گذاشت، تصویب لایحه بودجه امسال است. همان که از آن به عنوان مقدمات برجام های دوم و سوم یاد می گردد. آنچه واضح است، اینکه براساس نظر بیشتر کارشناسان اقتصادی لایحه بودجه 1400 از ضعف های بسیاری برخوردار است، ضعف هایی که منجر به نابسامان تر شدن شرایط اقتصادی و کوچک تر شدن سفره های مردم خواهد شد.
متاسفانه تصویب کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق، نمایانگر اقبال نمایندگان به بودجه ای است که از برجام نیز بدتر خواهد شد، زیرا به اهرم فشاری برای مذاکراتی از جنس برجام های بعدی مبدل می گردد. مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی اصفهان بنابر وظیفه دینی و شرعی خود، تعدادی از موارد ضعف این لایحه را به اطلاع شما می رساند. امید است نمایندگان محترم نیز بنابر وظیفه شرعی خود، مخالفت خود را جهت رد کلیات بودجه اعلام و بنابر شعار های انتخاباتی شان، با شفافیت نظرشان را تعیین نمایند.
اول: 319 هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی بودجه. این مقدار نیمی از هزینه های عملیاتی دولت را در برمی گیرد. تامین اقتصادی تورمی این عدد، قطعا منجر به خصوصی سازی های بی ضابطه ای از جنس هفت تپه می گردد. گویا قرار است همچنان تپه های خصوصی سازی، فتح گردد.
دوم: رساندن سهم درآمد های نفتی به 35 درصد درآمد های بودجه، این رقم نزدیک به 7 برابر سهم درآمد های نفتی سال 99 است و تقریباً سوزاندن تمام آنچه به مدد تحریم ها با سختی زیاد به آن رسیده بودیم.
سوم، کاهش سهم درآمد های اقتصادیاتی و گمرکی از منابع درآمدی بودجه به 28 درصد. این رقم کمترین مقدار در هشت سال گذشته است، در حالی که طبق قانون ششم توسعه این عدد باید به 50 درصد برسد.
چهارم، نگاه خوشبینانه به فروش 300 هزار میلیارد تومان اوراق در درآمد های بودجه، که واضح است با نرخ سود بانکی فعلی این مقدار به وقوع نخواهد پیوست و خیال پردازی بیش نیست.
پنجم، افزایش شکاف بودجه عمرانی و بودجه جاری. عملا با کسری بودجه دولت چیزی عاید بودجه عمرانی نخواهد شد و این یعنی بلاموضوع شدن بودجه عمرانی در کشور.
مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی اصفهان امید دارد نمایندگان مجلس یازدهم با در نظر دریافت موارد ضعف موجود در لایحه بودجه، نتیجه ای متفاوت از کمیسیون تلفیق، در صحن علنی مجلس رقم زنند.
منبع: خبرگزاری دانشجو