آشنایی با انواع لباس کار

به گزارش قالب وبلاگ ها، در واقع لباس کار یک پوشش استحفاظی میباشد که افراد در موقعیت کاری ویژه در زمان انجام کار از آن استفاده می نمایند. یک لباسکار مرغوب باید شامل ویژگی های خاص باشد تا بتواند از افراد در مقابل خطرات احتمالی حفاظت کند.

آشنایی با انواع لباس کار

بعضی از مشاغل هستند که ممکن است در حین کار به کارکنان خطراتی وارد گردد، این خطرات ممکن است جان و مال افراد را به خطر بیندازد. معنی خاطر ضروری است که همه افراد در هنگام کار، لباس مخصوص کار به تن داشته باشند. زیرا لباس های کار موجب می گردد تا افراد از خطرات احتمالی ایمن بمانند.

البته به تن داشتن لباس کار مقرون به صرفه تنها برای حفظ ایمنی نیست بلکه به کارگران و کارمندان حس بهتری انتقال میدهد و آنها می توانند با هماهنگی بهتر مشغول به کار شوند.

لباس های کار دارای انواع مختلف می باشند یکی به شکل سرتاسری که بایستی دست ها و پا ها را پوشش داد و مابقی به صورت یک تکه یا دو تکه یعنی بلوز و شلوار میباشند.

لباس کار مرغوب

درباره یک لباسکار مرغوب چه اطلاعاتی ضروری است بدانیم؟ در ادامه مطلب شما را با این اطلاعات لازمه برای خرید لباس کار حرفه ای یا معمولی آشنا خواهم کرد؛ پس با ما همراه باشید.

اغلب لباس های کار ها یا از الیاف طبیعی و یا به شکل درصدی از الیاف طبیعی و درصدی از الیاف مصنوعی و یا به شکل صد در صد از الیاف شیمیایی صنعتی فراوری می شوند. توجه داشته باشید که هر چقدر الیافی که در فراوری لباس کار به کار می رود طبیعی تر باشد تبادل گرما در آن آسان تر اتفاق می افتد.

در بعضی از شرایط کاری که در فضا های سرد میباشند، برای لباس های کار این مشاغل ویژه که باید نوعی عایق سرما و رطوبت در مکانهای سرد مثل سردخانه ها باشند. باید از الیاف مناسب استفاده کرد.

لباس کار نسوز

بعضی دیگر از مشاغل کاری که در محیط های آتشفشان می باشد باید جنس لباس ها به شکل نسوز و ضد حریق و از جنس pvc باشند که مخصوص استفاده در کوره ها و فرایندهای حرارتی هستند. به شکل کلی لباس های عایق گرما از الیاف ویژه ای فراوری می شوند که پوششی از جنس آلومینیوم دارند که تا 90 درصد اشعه مادون قرمز را بازتاب می دهند. بنابراین شغل هایی که با گرمای شدید آتش سر و کار دارند باید از این لباس ها استفاده نمایند.

پس تا اینجای مطلب متوجه شدید که یکی از موارد مهم در لباس کار جنس و الیاف به کار رفته در آن می باشد که باید متناسب با شغل مورد نظر باشد. یعنی ابتدا باید بدانید که محیط کاری شما به چه صورت می باشد یعنی گرما و سرمای آن چطور است؛ سپس تمام خطرات احتمالی آن را در نظر بگیرید و متناسب با آن لباس مخصوص را تهیه کنید.

به عنوان مثال برای کار هایی مثل کار در ساختمان ها که یکی از خطرات آن سقوط مصالح می باشد، باید علاوه بر لباس از کلاه ایمنی نیز استفاده گردد تا افراد در زمان انجام کار به طور کامل ایمن باشند و هیچ گونه خطری آنها را تهدید نکند. در بعضی دیگر از مشاغل علاوه بر داشتن کلاه ایمنی باید از دستکش ایمنی و یا کفش ایمنی، ماسک و عینک ایمنی استفاده گردد.

پیش بند حفاظتی: پیشبند های حفاظتی بخشی از یک لباس کار هستند که با توجه به کاربرد آنها از جنس های متفاوتی فراوری می شوند. به عنوان مثال برای جلوگیری از ریزش آب از لباس های با جنس نایلونی و پلاستیکی استفاده می گردد.

برای محافظت در مقابل اشعه رادیو اکتیو از لباس کار با جنس سربی استفاده می گردد.

برای جلوگیری از نفوذ مواد شیمیایی از لباس با جنس پلی وینیل کلراید استفاده می گردد.

و به منظور جلوگیری از ریزش پلیسه جوشکاری از جنس چرمی استفاده میگردد.

توجه داشته باشید که در زمان استفاده از پیشبند های حفاظتی یکسری نکات ضروری باید رعایت گردد. این نکات ضروری را در قسمت پایین آنالیز می کنیم.

استفاده افراد از پیش بند در زمان کارگاه ماشین آلات و تجهیزات دوار و متحرک ممنوع است.

اما اگر شرایط شغلی به گونه ای بود که افراد در زمان کار با این ماشین آلات مجبور بودند از پیش بند استفاده نمایند، بهتر است که لباس پیش بندی به شکل دو تیکه طراحی گردد. به شکلی که قسمت بالاتنه از قسمت پایین تنه کاملاً جدا باشد. زیرا اگر ناگهان به تجهیزات دوار گیر کرد به آسانی جدا گردد.

افرادی که در معرض شعله آتش کار می نمایند و پیش بند به تن دارند، باید پیشوند به گونه ای باشد که تمام سینه را پوشش دهد و در برابر آتش گرفتن مقاومت داشته باشد.

افرادی که با مایعات خورنده سر و کار دارند مثل اسیدها، باید از پیش بند هایی که جنس لاستیک های طبیعی و مصنوعی دارد استفاده نمایند و همه قسمت سینه را پوشش دهد تا در مقابل این مایع مقاوم باشد.

انواع لباس کار چیست؟

هر شغل و کاری لباس کار حرفه ای و مخصوص آن را احتیاج دارد. به ویژه کارهای فنی که در مقابل ابزارها و وسایل ها و موقعیت های کاری بتواند از افراد مراقبت کند. هر شغلی دارای لباس های کار حرفه ای مخصوص به خود می باشد که در ادامه شما را با آنها بیشتر آشنا خواهیم کرد.

1. لباس کار مهندسی:

لباس هاس کار مخصوص مهندسین لباس های ساده به شمار میرود. زیرا که مهندسین اغلب با ابزار سرکار ندارند و فقط نظارت می نمایند. به همین دلیل لباس هایی که آنها به تن می نمایند از جنس خاصی نیست و معمولاً جنس آنها پلی استر و پنبه می باشد. لباسکار مهندسی شیک می باشد که به شکل دو تیکه با کت است.

2. لباس کار صنعتی:

یکی از مشاغلی که لباس های کار حرفه ای احتیاج دارد شغل های صنعتی است که در کارخانه ها کار مینمایند. این مدل لباس ها با توجه به نوع کارشان متفاوت هستند ولی اغلب از جنس های فیلامنت، لی، کتان می باشند که معمولا ضد آب هستند.

3. لباس جوشکاری

: یکی دیگه از مشاغلی که با وسایل خطرناک در ارتباط است و به لباس کار حرفه ای احتیاج دارد، شغل جوشکاری می باشد. به علت اینکه این شغل با آهن و آرگان و همینطور مواد مذاب در ارتباط است برای کل اعضای بدن خطرناک است. بنابراین لباس های کار این افراد باید از جنس کتان یا جین باشد تا ضخامت لازم را داشته باشد.

پاکیزگی لباس کار

پاکیزگی و همینطور شرایط نگهداری لباس کار نقش مهمی در طول عمر آنها دارد. در زمان تهیه یک لباس کار شرایط شستشو نگهداری آن را حتماً آنالیز کنید و برای نگهداری بهتر آن کوشش کنید. بهتر است بدانید که نوع لباس هایی که افراد انتخاب می نمایند با شرایط سلامت و طول عمر آنها رابطه مستقیم دارد.

به عنوان نمونه در کشور های آمریکا از رنگ هایی که دارای ماده شیمیایی بنزیدین هستند، برای فراوری لباس کار استفاده نمی نمایند. زیرا این ترکیب به آسانی از طریق پوست جذب میگردد و بسیار سرطان زا است.

متاسفانه امروزه نه تنها لباس کار بلکه بیشتر لباس هایی که در بازار پوشاک وجود دارد وارداتی هستند و این ماده سرطان زا را در خود دارند.

بعلاوه بهتر است از لباس هایی که شامل ترکیب کتان و آهن می باشد، استفاده نکنید. چرا که این ترکیب با مواد مصنوعی گندزدایی می شوند و در نهایت این عمل بخاری را ایجاد می نمایند که حساسیت زاست.

منبع: فوت و فن

به "آشنایی با انواع لباس کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با انواع لباس کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید