لندن؛ گامی بلند به سوی تبدیل شدن به پایتخت پیاده روی جهان
به گزارش قالب وبلاگ ها، لندن، شهری که همیشه با تاریخ، فرهنگ و تنوع خود شناخته میشود، این بار هدفی بزرگتر را در سر دارد؛ تبدیل شدن به "پیادهروترین" شهر جهان. در دنیایی که دغدغههای زیستمحیطی و سلامت فردی بیش از پیش مطرح شدهاند، این ایده میتواند تحولی بزرگ در سبک زندگی شهری ایجاد کند. با اجرای این طرح جاهطلبانه، لندن میخواهد فضایی فراهم کند که مردم نهتنها از خیابانهای آن برای عبور و مرور، بلکه برای تجربهای متفاوت از زندگی شهری استفاده کنند.
لندن از برنامه های خود برای تبدیل شدن به پیاده روترین شهر جهان رونمایی کرد. آیا این طرح این فرصت را به شهروندان لندن می بخشد تا شهرشان را دوباره کشف کنند؟
یکی از رویاهایی که لندن برای آینده خود در سر می پروراند، تبدیل شدن آن به شهری است که در میان کشورهای جهان، بیشترین قابلیت را برای پیاده روی داشته باشد. مرکز انگلستان، می خواهد همه کارهای ممکن برای تضمین این آینده را انجام بدهد.
صدیق خان، شهردار لندن، هفته گذشته از طرح اقدام برای پیاده روی رونمایی کرد و توضیح داد که که هدف نهایی آن فراهم کردن شرایطی برای ساکنان مرکز برای برگزیدن پیاده روی به عنوان روش اصلی حمل و نقل در صورت امکان است.
برای انجام این کار، مقامات شهری اقدام به سرمایه گذاری 2٬200٬000٬000 پوند (2 میلیارد و 200 هزار میلیون پوند) روی خیابان های مرکز کرده اند تا مجددا به صورتی طراحی شوند که امکان پیاده روی در آن ها وجود داشته باشد؛ یعنی زیرساخت های تازه، نشانه ها و نقشه های بهتر و گذرگاه های بیشتری برای پیاده روی به آن ها افزوده شود. این طرح با پشتیبانی سازمان بهداشت عمومی انگلستان انجام می شود و امیدوار هستند که لندنی ها تا سال 2024، به طور میانگین 1٬000٬000 (1 میلیون) گام بیشتر در این خیابان ها برداشته باشند.
ویل نورمن، اولین کمیساریای لندن در زمینه پیاده روی و دوچرخه سواری گفت:
هدف ما این است که پیاده روی را تبدیل به امن ترین، آسان ترین و لذت بخش ترین راه سفر بسازیم.
در هر برنامه زیربنایی تازهی که معرفی می شود، اولویت اصلی با افراد پیاده است و مقامات امیدوار هستند که تا سال 2041، افراد پیاده، دوچرخه سواران یا افرادی که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند 80٪ بیشتر شود. البته، طرح تازه به پاکسازی هوا و کاهش آلودگی ناشی از ترافیک نیز کمک خواهد کرد.
این طرح همچنین شامل ایجاد مراکز فعال سفر در سیستم حمل و نقل زیرزمینی هم است که به مردم کمک می کند تا از ایستگاهی تا ایستگاه دیگر را پیاده بروند و حتی بعضی وقت ها از دوچرخه های شان استفاده کنند. ناوگان حمل و نقل عمومی لندن نیز پیشرفت می کند و مقامات شهری تصمیم گرفته اند که تا سال 2019، حرکت تاکسی های دیزلی را به طور کامل در شهر ممنوع کنند. همه این تلاش ها برای پاک تر و پایدارتر کردن شهر و کمک به ساکنان آن و نیز میلیون ها گردشگر لندن است تا در هوایی بهتر نفس بکشند.
با این حال، گذاشتن ماشین ها در خانه و روشن نکردن شان به تنهایی نمی تواند کیفیت هوا و سلامت جسمانی لندن را بهبود ببخشد، ولی شاید بتواند فرصتی برای کشف دوباره شهری که مملو از آثار تاریخی، تورهای کوتاه و دلخوشی های شیرین است، به لندنی ها ببخشد.
سخن پایانی
طرح تبدیل لندن به شهری دوستدار پیادهروی تنها یک پروژه عمرانی نیست؛ بلکه گامی بلند در جهت ایجاد شهری سالمتر، پایدارتر و باکیفیتتر برای زندگی است. این پروژه نهتنها میتواند آلودگی هوا را کاهش دهد و سلامت شهروندان را بهبود بخشد، بلکه فرصتی برای بازشناسی دوباره شهر و لذت بردن از تاریخ و فرهنگ آن نیز فراهم میآورد. رویای لندن برای آینده، رویایی است که نهتنها برای لندنیها، بلکه برای تمامی شهرهای جهان الهامبخش خواهد بود.