دیابتی ها می توانند غذاهای شیرین بخورند؟
به گزارش قالب وبلاگ ها، اصولاً غذاهای شیرین جزء یکی از گروه های اصلی غذایی هستند که کربوهیدرات نامیده می شوند. نان و غلات و میوه جات هم جزء گروه کربوهیدرات ها هستندتمامی غذاهای متعلق به گروه کربوهیدرات پس از گوارش و هضم در بدن به قند ساده (گلوکز) تبدیل می شوند. پس افراد دیابتی می توانند غذاهای شیرین حاوی شکر را

دیابتی ها می توانند غذاهای شیرین بخورند؟
نویسنده:دکتر محسن خوش نیت*
اصولاً غذاهای شیرین جزء یکی از گروه های اصلی غذایی هستند که کربوهیدرات نامیده می شوند. نان و غلات و میوه جات هم جزء گروه کربوهیدرات ها هستند
تمامی غذاهای متعلق به گروه کربوهیدرات پس از گوارش و هضم در بدن به قند ساده (گلوکز) تبدیل می شوند. پس افراد دیابتی می توانند غذاهای شیرین حاوی شکر را جانشین غذاهای دیگر حاوی کربوهیدرات نمایند؛ مثلاً این امکان وجود دارد تا با کم کردن از اندازه برنج یا نان در یک وعده غذایی امکان خوردن ژله به اسم دسر بعد از غذا را فراهم کرد. منتها افراد دیابتی باید توجه نمایند که این اندازه مجازی که می توانند از مواد شیرین استفاده نمایند، باید برای هر کسی جداگانه محاسبه گردد تا بر اساس کالری مورد احتیاج روزانه اش 50 تا 60 درصد غذای روزانه اش از کربوهیدرات ها باشد.
شاید برای کسی توصیه گردد مصرف خرما، عسل و یا وعده میوه شیرین بلامانع باشد چون قندش تحت کنترل است و پزشک او این اندازه را مجاز دانسته است. اما شما نباید همچون او در رژیم غذایی تان عمل کنید. نکته قابل ذکر دیگر در این مورد زیاد بودن انرژی (کالری) موجود در غذاهای شیرین است که می تواند در صورت رعایت نکردن تعادل در مصرف آنها باعث اضافه وزن و چاقی گردد. از طرفی دیگر غذاهای شیرین گروه کربوهیدرات ها برخلاف غذاهای دیگر فاقد ویتامین ها و املاح لازم برای بدن هستند. بنابراین مصرف این غذاها و جایگزین کردنشان با غذاهای دیگر باید مورد توجه قرار گیرد و حتماً با مشاوره متخصص تغذیه که در زمینه تغذیه دیابتی ها اطلاعات کافی دارد، انجام بپذیرد. ولی بهتر این است که افراد دیابتی به طور کلی از مصرف کربوهیدرات های سریع الجذب مثل قند و شکر، خرما، عسل، توت خشک، کشمش و انجیر خشک تا حد امکان پرهیز نمایند. چون استفاده از کربوهیدرات های ساده نباید بیش از 5 درصد کالری روزانه گردد.پی نوشت ها :
* متخصص غدد و متابولیسم
منبع:www.salamat.com/ج
منبع: راسخون