دانش بنیان های اردبیل برای اولین بار ربات پرستار ساختند ، پرداخت کمک بلاعوض به 18 طرح عملیاتی پارک استان
به گزارش قالب وبلاگ ها، رییس پارک علم و فناوری اردبیل از طراحی و ساخت ربات جایگزین پرستار برای اولین بار در خاورمیانه توسط یک دانش بنیان این پارک خبر داد و گفت: 18 طرح عملیاتی شده در پارک کمک بلاعوض می گیرند.

حبیب ابراهیم پور رییس پارک علم و فناوری اردبیل در گفتگو با خبرنگار فناوری قالب وبلاگ ها از طراحی و ساخت ربات جایگزین پرستار برای اولین بار در خاورمیانه توسط یک شرکت دانش بنیان در این پارک خبر داد و گفت: این ربات از قابلیت هایی نظیر اتصال به اینترنت وایرلس، میکروفون و بلندگو، فرمان پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، تب سنج لیزری، حمل دارو و غذا و ارتباط صوتی و تصویری آنلاین برخوردار است.
ابراهیم پور از 18 ایده دانش بنیان و فناورانه عملیاتی شده در بیمارستان ها و مکان های عمومی استان اردبیل برای مبارزه و کنترل شیوع کرونا خبر داد و گفت: از 16 اسفند ماه فراخوانی برای دریافت ایده های فناورانه در استان ارسال شد و به همین دلیل 50 ایده دریافت کردیم که از این تعداد تا به امروز 18 ایده عملیاتی شده و در حال تولید و استفاده در بیمارستان ها و مکان های عمومی است.
وی جزییات برخی از ایده های عملیاتی شده در پارک علم و فناوری اردبیل را تشریح کرد و گفت: برخی محصولاتی که برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در کشور عملیاتی شده است شامل تولید روزانه 5 هزار ماسک N95 با همکاری دو شرکت دانش بنیان الکترونیک پردازش سبلان و رادیس صنعت مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل است که توانستند از تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز استفاده کنند.
ابراهیم پور ادامه داد: محصولات فناورانه دیگری که در این راستا به تولید رسیدند کلاه و لباس فیلتر دار ایزوله تنفسی مخصوص کادر درمان با قابلیت های ایزوله کامل، ضدعفونی و تعویض فیلتر است. همچنین دستگاه ضدعفونی کننده اولتراسونیک به عنوان کابین ضدعفونی کننده کرونا با هدف ضدعفونی کردن لباس های کادر درمانی مراکز بیمارستانی در مقابل ویروس کرونا، نخستین بار در بیمارستان امام رضای اردبیل نصب و مورد استفاده قرار گرفت.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل اعلام کرد: همچنین طراحی و ساخت ربات جایگزین پرستار برای اولین بار در خاورمیانه از جمله محصولاتی بود که توسط شرکت الکترونیک پردازش سبلان طراحی و ساخته شد. از قابلیت های این ربات اتصال به شبکه و اینترنت وایرلس با قابلیت شارژ و مجهز به دوربین مدار بسته، میکروفون و بلندگو، فرمان پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، تب سنج لیزری، سرعت بالای عملیاتی، حمل دارو و غذا تا 15 کیلوگرم و ارتباط صوتی و تصویری آنلاین است.
وی تولید محلول های ضد عفونی کننده گیاهی بر پایه نانو فناوری را از دیگر محصولات مرتبط با کنترل شیوع ویروس کرونا در استان اعلام کرد و گفت: شرکت تکمیل منسوج آرمان گستر از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل پیروز به تولید محلول و ژل ضدعفونی کننده دست و سطوح بر پایه گیاهی، الکی و نانو شده است.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل در مورد تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: از بین ایده های فناورانه، سه طرح به شرکت های دانش بنیان عضو پارک اختصاص داشت که صندوق نوآوری و شکوفایی یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای تولید بیشتر محصولات آن ها مصوب کرد که تا به امروز 600 میلیون تومان از طریق صندوق پژوهش و فناوری تهران پرداخت شده است. شرکت الکترونیک پردازش سبلان تولید کننده ماسک و ربات پرستار یکی از این شرکت ها بود.
ابراهیم پور همچنین از پرداخت پنج میلیون تومان کمک بلاعوض برای 18 طرح عملیاتی شده در پارک علم و فناوری اردبیل خبر داد و گفت: برای هر کدام از ایده های عملیاتی شده، پرداخت مبلغ پنج میلیون تومان به صورت بلاعوض مصوب شده که تا به امروز این مبلغ به هفت شرکت پرداخت و باقی نیز به زودی پرداخت خواهد شد. همچنین به یک شرکت فناور برای تامین فضا و استقرار در پارک حدود 50 میلیون تومان وام با کارمزد 4 درصد اختصاص یافته است.
منبع: خبرگزاری دانشجو