شفاف سازی فضای کسب و کار در گرو رتبه بندی شرکت های برتر

به گزارش قالب وبلاگ ها، تهران (پانا) - بیست و چهارمین دوره همایش شرکت های برتر ایران تحت عنوان IMI-100 با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیران 500 شرکت برتر برگزار گردید که 100 شرکت برتر در این زمینه معرفی شدند.

شفاف سازی فضای کسب و کار در گرو رتبه بندی شرکت های برتر

به گزارش سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران، محسن صالحی نیا معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در این مراسم، رتبه بندی شرکت های برتر را موجب شفافیت، افزایش رقابت و نیز بهبود مستمر واحدهای مورد ارزیابی دانست و اضافه نمود: یکی از اهداف مهم رتبه بندی شرکت های برتر، فراوری اطلاعات در خصوص بنگاه های مالی کشور و شفاف سازی فضای کسب و کار است و نتایج این رتبه بندی به برنامه ریزی مالی در کشور یاری می نماید.

وی با تاکید بر اینکه 500 شرکت برتر ایران لوکوموتیو اقتصاد کشور است، گفت: اهمیت دیگر این رتبه بندی یاری به شرکت ها در توسعه برند ملی و بین المللی آن هاست که با قرار گرفتن در لیست شرکت های برتر ایران، اعتبار و برند خود را ارتقا می دهند.

برای ارتقای اقتصاد ملی راهی جز حمایت از پیشرانان کشور نیست

در این مراسم، معاون برنامه ریزی و توسعه ایدرو گفت: در اقتصاد ملی راهی جز تقویت،حمایت، پشتیبانی و برطرف موانع برای پیشتازان و پیشرانان اقتصاد ملی و توجه به مزیت هایمان نداریم.

مهدی صادقی نیارکی اضافه نمود: آمار 500 و 100 شرکت برتر ایران نشان می دهد مجموع فروش 100 شرکت برتر، حدود 45 درصد فراوری ناخالص ملی را تشکیل می دهد در حالی که با در نظر گرفتن 500 شرکت برتر این آمار به 52 درصد بود.

صادقی نیارکی اضافه نمود: بعلاوه ارزش اضافه نموده 500 شرکت برتر 20 درصد GDP (فراوری ناخالص داخلی) و 100 شرکت برتر 18 درصد GDP کل کشور را تشکیل می دهد.

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران گفت: در جهان، اقتصاد کشورها به وسیله شرکت ها ساخته می گردد و این شرکت های بزرگ هستند که اقتصاد ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای را می سازند و تصویر بیرونی اقتصاد کشور را در جهان معین می نمایند و در نهایت می توانند شاخص های زندگی افراد حاضر در آن جامعه را تغییر دهند.

صادقی نیارکی توضیح داد: در اقتصاد ملی ما تقریبا به میزان انگشتان دست یا حتی بیشتر، شرکت با فروش بیش از یک میلیارد دلار وجود دارد. در اقتصاد ملی راهی جز تقویت،حمایت، پشتیبانی و برطرف موانع برای پیشتازان و پیشرانان اقتصاد ملی و توجه به مزیت هایمان نداریم.

وی با بیان اینکه ایران جزو پنج رتبه نخست فارغ التحصلان دانشگاهی در جهان است، اضافه نمود: ناچاریم توجه بیشتری به صنایع ساخت محور داشته باشیم، زیرا چالش امروز کشور استفاده از متخصصان و فارغ التحصیلان است؛ بنابراین باید شکاف 30 درصدی بین GDP و ارزش اضافه نموده را به این سمت راهنمایی کنیم.

این مسوول با اشاره به قانون حداکثر استفاده از توان فراوری گفت: مساله رتبه بندی در این قانون به صراحت ذکر شده است، این امتیاز می تواند به عنوان اعتباری برای این شرکت ها در اقتصاد کشور شناخته گردد.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حکمرانی هوشمند، فناوری های تازه از علل پایداری شرکت های برتر جهان است، گفت: هوش نوآوری پاسخی به پیچیدگی است.

ابوالفضل کیانی بختیاری بعلاوه از ورود شرکت های دانش بنیان به رتبه بندی شرکت های برتر برای نخستین بار اطلاع داد و ابراز امیدواری کرد با توجه به ثبت هفت هزار شرکت دانش بنیان در کشور، شاهد حضور تعداد بیشتری از دانش بنیان ها در رتبه بندی شرکت های برتر باشیم.

رئیس مرکز رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی و دبیر اجرایی بیست و چهارمین دوره همایش شرکت های برتر ایران، اضافه نمود: فروش و عایدی در کنار 32 شاخص دیگر معیار ارزیابی و رتبه بندی شرکت های برتر در بیست و چهارمین سال متوالی است. بر اساس شاخص های کمی که داده های آن به وسیله نرم افزار استخراج شده است 500 شرکت به پنج دسته صدتایی تقسیم شدند.

مجید درویش با اعلام به ده شرکت اول رتبه بندی سال 1400، توضیح داد: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در گروه پتروشیمی، بانک ملت در گروه بانک ها و موسسات اعتباری، شرکت فولاد مبارکه در گروه فلزات اساسی، شرکت پالایش نفت بندرعباس در گروه فراورده های نفتی، شرکت سرمایه گذاری پارس آریان در گروه شرکتهای چندرشته ای صنعتی، شرکت ایران خودرو از گروه وسایط نقلیه و قطعات خودرو، شرکت گروه مپنا در گروه شرکتهای پیمانکاری و بانک صادرات ایران در گروه بانکها و موسسات اعتباری و شرکت گروه توسعه نفت وگاز پارسیان در گروه فراورده های نفتی ده بنگاه برتر ایران شدند.

سازمان مدیریت صنعتی هرساله همایش معرفی شرکت های برتر ایران را که بر اساس رتبه بندی IMI-100 انتخاب شده اند، برگزار می نماید و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران حامیان اصلی آن هستند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "شفاف سازی فضای کسب و کار در گرو رتبه بندی شرکت های برتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شفاف سازی فضای کسب و کار در گرو رتبه بندی شرکت های برتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید