فکر مردم را نسبت به داورها خراب کرده اند
به گزارش قالب وبلاگ ها، تهیه کننده برنامه ورزشی داورانه معتقد است نگاه مخاطبان به داورها نگاهی مثبت نبوده و اغلب آن ها داوران را لایق احترام نمی دانستند!
رقیه آقازاده ـ تهیه کننده و سردبیر برنامه داورانه که به حرفه داوری می پردازد ـ درباره این برنامه رادیویی ورزشی به قالب وبلاگ ها یادآور شد: 23 سال پیش با آغاز به کار رادیو ورزش، برنامه ای به نام با داوران در این شبکه تولید و پخش می شد که در آن مقطع به مدت تقریبا یک سال به موضوعات داوری و معرفی پیشکسوتان این حوزه می پرداخته است. بعد از آن دیگر برنامه ای در این حوزه نبود تا امروز که برنامه داورانه پخش می شود.
او ادامه داد:وقتی طرح این برنامه را مطرح کردم و گفتم که نمی خواهم فقط فوتبالی باشد و می خواهم به تمام رشته ها بپردازیم، کارشناسان که با آن ها مشورت می کردم، می گفتند در رشته های دیگر نمی توان برای 90 دقیقه محتوا تولید کرد اما چون خودم داور والیبال هستم، می دانستم که ما در همه رشته ها محتوا داریم و این اتفاق نمی افتد. خدا را شکر همین طور هم شد؛ ما در رشته های غیرفوتبالی داورهای پیروز بین المللی داریم.
به گفته وی برنامه داورانه با این هدف آغاز به کار کرده است که بتوانند به اعتلای داوری کشور کمک و داوران بین المللی را معرفی و در عین حال چالش ها و مسایل این حوزه را مطرح و مطالبه کنند.
آقازاده در این زمینه به ذکر مثالی پرداخت و گفت: مثلا اینکه وقتی داور مبلغ خیلی کمی به نام دستمزد می گیرد یا وقتی هزینه هتلش را تیم میزبان متقبل شود، شاید روی داوری تاثیر بگذارد. اگر کمیته داروان حمایت خوبی داشته باشند و این داور مستقل شود، خطاهای داوری کمتر شده و حتی مسایلی مثل رشوه گرفتن از بین می رود.
این برنامه ساز در توضیح بخش های مختلف برنامه نام کرد: داورانه 90 دقیقه است و بخش های مختلفی دارد. در ابتدا آخرین اخبار داوری را مطرح می کنیم و سپس یک مهمان ویژه داریم که متناسب با مهمان از مخاطبان سوال می پرسیم که با هدف افزایش آگاهی و مشارکت بیشتر مخاطبان است.
او اضافه نمود: بخشی به نام سوت داوری داریم که به یکی از مسایل پرچالش هفته می پردازد، چه فوتبال و چه رشته های دیگر؛ بخش عجیب اما واقعی را داریم که اتفاقات عجیب دنیا در زمینه داوری را مطرح می کند؛ مثلا در هندوراس وسط بازی وقتی می خواهند به داور حمله کنند از جیبشان اسلحه خارج می کنند و به سمت بازیکنان می گیرند. به موضوع داوری در سطح بین المللی هم می پردازیم. جدیدا بخشی اضافه کرده ایم درباره آخرین تغییرات قوانین داوری که بدین منظور یک مترجم آوردیم که از سایت های بین المللی ترجمه می کند و متکلی به سایت های داخلی نیستیم. بخش مشاهیر دنیای داروی را هم داریم که به داوران مطرح دنیا می پردازد. اخبار بانوان که به طور اختصاصی به اخبار داوری خانم ها می پردازد. و البته چون همیشه مجذوب کنندهیت و چالش فوتبال بیشتر بوده، سعی کردیم هر روز یک مهمان فوتبالی و یک مهمان غیرفوتبالی در رشته های دیگر متناسب با موضوعات روز داشته باشیم.
این تهیه کننده درباره نگاه مخاطبان به داوران نام کرد: متاسفانه ذائقه مخاطبان ما را تغییر داده اند. ما در اولین برنامه سوالمان این بود که آیا به رأی داور احترام می گذارید؟ اکثرا جواب داده بودند که نه! اصلا داورها لایق احترام نیستند! فکر مردم را نسبت به داوری خراب کرده بودند. ما در همان برنامه به مسایل و مسائل داوران پرداختیم و در برنامه دوم پرسیدیم که دوست دارید داور شوید؟ اکثرا گفتند نه، داوری خیلی مشکل است و قضاوت کار سختی است. احساس می کنم که خوشبختانه برنامه داورانه فرهنگ سازی که جزو اهدافش بوده است را دارد؛ برای همین در عین حال که به نظر مخاطب احترام می گذاریم از فرهنگ سازی هم غافل نمی شویم.
آقازاده در پاسخ به این سوال که راهکارهای مجذوب کنندهیت برنامه های ورزشی رادیو که از امکان تصویر و نمایش صحنه های ورزشی محرومند چیست؟ نام کرد: اجرا خیلی موثر است؛ اینکه مجری بتواند بخش ها را به هم مرتبط کند و با کارشناس ارتباط خوبی بگیرد. این ویژگی ها می تواند روی بهتر شنیده شدن برنامه کمک کند.
او به حرفهایش اضافه نمود: چند راهکار داریم؛ یکی اینکه صدا در صورتی که حالتی افکتیو داشته باشد، مجذوب کننده تر است و از همه مهمتر هم این است که نیاز مخاطب را در نظر بگیریم؛ اگر این کار را بکنیم شک نکنید که بازخورد خوبی دارد و شنیده می شود. رادیو چون فقط صوت است ما سعی می کنیم تنوع صوتی داشته باشیم تا طولانی شدن صدای یک نفر مخاطب را خسته نکند. برای همین آیتم های مختلفی در نظر گرفته ایم.
این تهیه کننده در پایاندرباره تاثیر کرونا بر تولید برنامه ها در رادیو گفت: متاسفانه تا کنون پخش رادیو آلوده شده و تعدادی کرونا گرفته اند و تمهید مدیران این بوده که افراد کمتر در رادیو حاضر شوند و فاصله اجتماعی بیشتر شود. برای همین به جز تهیه کننده و مجری بقیه عوامل تلفنی هستند. کارشناس مجری، مهمان و هماهنگی برنامه غیرحضوری کار می کنند و فقط مجری و تهیه کننده می آیند. این مساله کار را سخت تر کرده، زیرا هماهنگی برنامه در رادیو دست تهیه کننده است و نبودش کار را سخت می کند. تلفنی بودن کارشناس مجری هم ممکن است مخاطب را اذیت کند، ولی شرایطی است که باید با آن کنار آمد. امیدوارم زودتر تمام شود و زندگی مان به حالت عادی برشود.
به گزارش قالب وبلاگ ها، برنامه داورانه در گروه مسابقات ورزشی رادیو ورزش به مدیر گروهی احمدی تولید می شود. تهیه کننده، نویسنده و سردبیر برنامه رقیه آقازاده و مجری برنامه غلامعلی پیر ایرانی است. همچنین بهمن اسدی باهر کارشناس محتوایی، معصومه کیانی سازنده آیتم اخبار بانوان، پرنیان مددی سازنده آیتم مشاهیر دنیای داوری، نادیا عباس شرف سازنده آیتم آخرین تغییرات قوانین داوری و بهنام روانپاک سازنده بخش عجیب اما واقعی هستند.
منبع: خبرگزاری ایسنا