خبرنگاران تاثیر کرونا بر صنعت خودروسازی ایران و جهان

به گزارش قالب وبلاگ ها، تهران- خبرنگاران- با افزایش شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان، بیشتر صنایع از جمله صنعت خودروسازی فعالیت های خود را به حالت نیمه تعطیل یا تعطیل درآورده اند، اما در ایران، شرایط متفاوتی حاکم بوده و میزان تولید خودرو افزایش یافته است.

خبرنگاران تاثیر کرونا بر صنعت خودروسازی ایران و جهان

گزارش ها نشان می دهد ابهام و عدم قطعیت درخصوص اقتصاد جهانی ناشی از شیوع کرونا، تصمیم گیری درباره آینده را سخت کرده است و حتی نمی توان گفت در چند ماه پیش رو اقتصاد جهان به کدامین سو حرکت خواهد کرد.

صنعت خودروسازی در جهان نیز از این قاعده مستثنی نیست به نحوی که حتی شرکت های بزرگ و مطرح جهانی که در چند ماه گذشته به سبب تعطیلی واحدهای صنعتی خود، با کاهش شدید تولید روبرو بوده اند مجبور شده اند به سبب رکود بی سابقه، شماری از کارکنان خود را تعدیل کنند.

برخی دیگر از شرکت های خودروساز نیز کوشیدند با تعطیلی خط تولید خودرو فعالیت خود را به سوی دیگری متمرکز کنند و به تدریج وارد عرصه مبارزه با این ویروس مهلک شدند و به تولید ماسک و دستگاه تنفسی روی آوردند.

در شرایط کنونی، بسیاری تمایل دارند در زمینه های قابل اطمینان مانند طلا سرمایه گذاری کنند و دیگر به سراغ مبادله کالا نمی فرایند. در نتیجه بازارهای جهانی همزمان شاهد کاهش شدید تقاضا و هم کاهش شدید عرضه می شوند که این مساله گریبان صنعت خودروسازی جهان را نیز گرفته است.

به نوشته متال بولتن، انجمن خودروسازان اتحادیه اروپا در جدیدترین گزارش خود از رکود شدید در صنعت خودروسازی در قاره سبز خبر می دهد. پیش بینی شده است میزان تولید خودرو تا سرانجام 2020 در منطقه اتحادیه اروپا که یکی از بزرگترین تولیدکننده های خودرو در جهان مانند آلمان را در خود جای داده است با کاهش 25 درصدی روبرو شود.

انجمن خودروسازان اتحادیه اروپا همچنین می گوید به سبب بیماری کرونا میزان تقاضا برای ثبت نام و فروش خودروهای سواری در کشورهای اروپایی رو به کاهش است.

در میان دیگر تولیدکنندگان خودرو در جهان، کشورهایی آمریکای لاتین مانند مکزیک، برزیل و آرژانتین نیز به سبب بیماری کرونا با بحران شدید روبرو شده اند.

گفتنی است میزان تولید خودرو در کشورهای مذکور در سه ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت زمان مشابه، کاهش 84 تا 94 درصدی را تجربه کرده است.

همچنین بنابر پیش بینی تارنمای بی. سی. جی، میزان تولید در چین، آمریکا و اروپا نیز تا سرانجام سال 2020 کاهش 14 تا 22 درصدی را تجربه می کند.

همچنین کرونا سبب شده است برخی از شرکت های خودرسازی لوکس مانند جگوار- لندرور نیز به سبب کاهش شدید میزان فروش محصولات خود با بحران مالی روبرو شود و درنتیجه برای تامین بودجه خود از دولت انگلیس درخواست کرده است وامی به ارزش بیش از یک میلیارد و 220 میلیون دلار در اختیار این شرکت قرار دهد.

آسیا تایمز نیز پیشتر در گزارشی نوشته بود شرکت خودروسازی بی.ام. دابلیو آلمان که یکی از بزرگ ترین و محبوب ترین خودروسازان در این کشور و جهان به شمار می رود، تصمیم گرفته به سبب بیماری کرونا نزدیک به 6 هزار نفر را اخراج کند.

به گفته مقامات گروه صنعتی بی .ام .دابیلو، اگر چه تعدیل نیروی کارکنان و پرسنل برای این شرکت بسیار سخت است اما به عنوان تنها گزینه پیش رو برای خروج از مسائل مالی این شرکت برشمرده شده است.

خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی از ضرر 6.2 میلیارد دلاری شرکت خودروساز نیسان ژاپن به سبب ریزش شدید تقاضا برای خرید محصولات این شرکت خبر داد که این مساله از 10 سال پیش تا به امروز در این شرکت خودروسازی بی سابقه بوده است.

شرکت نیسان همچنین از کاهش 20 درصدی تولید جهانی این شرکت خبر داده است و برای بازگشت به سودآوری درصدد تعطیل کردن یکی از کارخانه های خود در شهر بارسلونای اسپانیا است که سه هزار کارگر دارد.

تولید خودرو در ایران

از دیگر سو، اگرچه تولید خودرو در بیشتر کشورهای جهان به سبب شیوع بیماری کرونا در مدار ریزشی قرار گرفته و حتی فعالیت خودروسازان ایرانی را با محدودیت هایی روبرو کرده بود، اما بررسی آمارهای منتشره سامانه کدال حاکی از رونق این صنعت در کشور و تولید 203 هزار و 146 دستگاه خودرو از سوی شرکت های ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو از ابتدای سال 99 تا سرانجام خردادماه است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد را نشان می دهد.

در این مدت، ایران خودرو 96 هزار و 490 دستگاه، سایپا 79 هزار و 520 دستگاه و پارس خودرو 27 هزار و 136 دستگاه خودرو تولید کردند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران تاثیر کرونا بر صنعت خودروسازی ایران و جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تاثیر کرونا بر صنعت خودروسازی ایران و جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید