تغییرات فصلی در مریخ را در این دو تصویر ببینید

به گزارش قالب وبلاگ ها، سیارات منظومه شمسی ما به علت کج بودن آن ها در مدار خود فصول را تجربه می نمایند، بنابراین یک نیمکره در بعضی از زمان های سال بیشتر از بقیه رو به خورشید است. با این حال، عامل دیگری نیز وجود دارد که بر آب و هوا و شرایط بعضی از سیارات تأثیر می گذارد و آن موقعیتشان در مدار آن ها به دور خورشید است.

تغییرات فصلی در مریخ را در این دو تصویر ببینید

به گزارش فارس، زمین مداری نسبتاً دایره ای دارد، بنابراین تفاوت های ناشی از کمی نزدیک تر یا دورتر بودن آن از خورشید در نقاط مختلف بسیار کم است. اما در مدار مریخ که بسیار غیرعادی تر یا بیضی شکل تر از زمین است، شرایط بر اساس نزدیک تر بودن سیاره به خورشید فرق دارد.

این تصاویر به وسیله مدارگرد مریخ به نام ماون (MAVEN) در دورترین و نزدیکترین فاصله آن از خورشید، به ترتیب در جولای 2022 (تیر-مرداد) و ژانویه 2023 (دی-بهمن) با فاصله 6 ماه از یکدیگر گرفته شده اند و نشان می دهند که چگونه محیط این سیاره تغییر می نماید.

اولین تصویر در طول فصل تابستان در نیمکره جنوبی سیاره زمانی که مریخ در نزدیکترین نقطه خود به خورشید بود گرفته شد. این تصویر به وسیله دستگاه طیف نگار فرابنفش تصویربرداری ماون گرفته شده است که در طول موج فرابنفش عمل می نماید؛ بنابراین برای ایجاد یک تصویر، مقادیر دستگاه باید به محدوده نور مرئی منتقل شوند. این یاری می نماید تا ویژگی های کلیدی تصویر مانند ازن که به رنگ بنفش ظاهر می گردد را ببینید. بعلاوه به همین علت است که سطح سیاره در مکان هایی سبز به نظر می رسد، حتی اگر سیاره واقعی هنگام عکسبرداری در طول موج نور مرئی قرمز یا نارنجی به نظر برسد. در پایین سیاره، می توانید کلاهک یخی قطب جنوب را ببینید که در هوای نسبتا گرم تابستان کوچک شده است.

تصویر دوم که نیمکره شمالی مریخ را نشان می دهد، زمانی گرفته شده که این سیاره در دورترین فاصله خود از خورشید قرار گرفته است. در اینجا می توانید کلاهک بنفش روشن ازن را در سراسر قطب شمال ببینید. این ازن در طول ماه های زمستان زمانی که دی اکسید کربن موجود در جو به وسیله نور خورشید تجزیه شده، تشکیل می گردد. وقتی بهار می رسد، ازن با بخار آب واکنش داده و از بین می رود.

کاوشگر فضایی ماون برای مطالعه اتمسفر و آب و هوای مریخ هنگام گردش در مدار آن استفاده می گردد. هدف این کاوشگر مطالعه معین شرایط جو و آب موجود در مریخ است که گمان می رود روزی در آن وجود داشته است. ماون قبلاً در خصوص تأثیر طوفان های گرد و غبار بزرگ که به طور دوره ای در سراسر سیاره می چرخد، تحقیق نموده است.

پیش از این مریخ نورد کنجکاوی ناسا که روی سطح این سیاره قرار گرفته است با استفاده از دوربین های ناوبری سیاه و سفید خود تصاویری از صبح و بعدظهر خورشید از نمای سیاره سرخ را گرفته بود. مریخ نورد های ناسا و چین سال هاست که روی سطح این سیاره در حال گشت زنی و جمع آوری اطلاعات برای بشر هستند. گفته شده که شاید سیاره سرخ روزی دارای آب و حیات بوده باشد.

منبع: فرارو

به "تغییرات فصلی در مریخ را در این دو تصویر ببینید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییرات فصلی در مریخ را در این دو تصویر ببینید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید