آیا دوست دارید مهمان کردهای کرمانج در خراسان شمالی شوید؟
به گزارش قالب وبلاگ ها، خبرنگاران/خراسان شمالی آیا دوست دارید مهمان کردهای کرمانج در خراسان شمالی شوید؟ تا حالا پیش آمده به آوازهای محزون آنان، وقتی با دو تار همراه می شود، گوش دهید؟ از مهمان نوازی و غیرتمندی شان شنیده اید؟ وصف رسوم و سنت هایشان در عزاها و جشن ها چطور؟ اگر راجع به همه این ها کنجکاوید، به روستای درکش بروید که مردمش بیشتر کردهای کرمانجی اند.
به گزارش قالب وبلاگ ها، درکش از روستاهای گردشگری خراسان شمالی است که در فاصله73 کیلومتری غرب بجنورد و 25کیلومتری جنوب غربی آشخانه مرکز شهرستان مانه و سملقان قرار گرفته است و فاصله آن از جاده آسیایی (محور آزادشهر-بجنورد) حدود دو کیلومتر است و به عنوان یکی از دل انگیزترین جاذبه ها و کم نظیرترین جلوه های گردشگری روستایی استان بر دامنه کوه یامان داغی لمیده است.
این روستا در ارتفاع 1040متری از سطح دریا قرار گرفته است و از اطراف توسط کوه های بلند در بر گرفته شده است. روستای درکش در دره واقع شده و رودخانه درکش (زاو هاور) از میانه آن می گذرد و در جنوب روستا کوه آلاداغ با ارتفاع 2455 متر و دره کنداب قرار گرفته است.
این روستا حدود200 خانوار جمعیت دارد که زبان محلی آن ها کردی کرمانجی است و به خاطر قرارگرفتن در طول دره، به دره کش یا درکش معروف شده است. مراتع و جنگل ها، یکی از متنوع ترین پوشش های گیاهی و درختی منطقه است. این جنگل به صورت کمربندی به عرض سه تا پنج کیلومتر و طول20 کیلومتر در دامنه شمالی رشته کوه آلاداغ در محلی به نام کوه یامان داغی قرار گرفته است.
طبق نظر گیاه شناسان روستای درکش داروخانه ای طبیعی است. در این روستا گنجینه ای کم نظیر از گیاهان دارویی وجود دارد و حدود 380 گونه گیاه دارویی وجود دارد که 79 گونه از آن ها بسیار ارزشمند هستند.
گیاه بابونه که یکی از گیاهان دارویی منحصر به فرد در زمینه درمان بیماری های گوارشی محسوب می شود، به وفور در اطراف این روستا می روید و باریجه و مرزه و آویشن و کاکوتی از دیگر گیاهان دارویی این روستا هستند.
وجود باغ های میوه، انواع گیاهان دارویی و شفابخش، گونه های مختلفی از حیات وحش، تپه های باستانی و چشم اندازهای بکر و دلپذیر، جلوه ای خاص و بی مانند به این تفرجگاه بخشیده که هر ساله میزبان شمار زیادی از دوستداران طبیعت است.
روستای درکش با طبیعتی جنگلی و کوهستانی، با چشمه سارها و آبشارهای مصفا در حاشیه غنی ترین و تنها ذخیره گاه جنگل های بلوط شرق کشور قرار گرفته است.
روستای پای کوهی درکش بافت مسکونی متمرکزی دارد. خانه های روستائیان غالبا در یک طبقه با سقف مسطح و دیوارهای گلی و مصالح بومی مانند چوب، گل و خشت ساخته شده اند. در ساخت و سازهای جدید از مصالح تیرآهن و سیمان نیز استفاده شده است. ورزش بومی این روستا کشتی باچوخه و غذای سنتی آنان فتیرمسکه است و موسیقی محلی آنان اشعار کرمانجی به همراه قوشمه و دوتار است.
مجتمع تفریحی ببرخان واقع در روستای درکش یکی از مجتمع های تفریحی این روستاست که از طبیعت بکر و زیبایی برخوردار است، کنار کوه های مه گرفته و رودخانه ای که از پایین این مجتمع می گذرد و درختان بلند که همه جا را فرا گرفته و بوی طبیعت و غذاهای خوشمزه به مشام می رسد.
در این روستا انواع حیوانات و پرندگان شکاری در ارتفاعات و جنگل های منطقه مانند قوچ، میش، گرگ، پلنگ، خرس، خوک و پرندگانی چون عقاب، شاهین، کرکس و کبک زیست می کنند. جنگل های این منطقه یکی از زیستگاه های مرال (گوزن قرمز) است.
منبع: خبرگزاری ایسنا